BIM Software

Building Information Modeling

De ce BIM Video

Un nou mod de lucru

Building Information Modeling este un mod de lucru interdisciplinar pe baza unui model 3D creat din informațiile aduse de fiecare specialist, ce susține colaborarea eficientă, responsabilitatea transparentă și economii în toate aspectele pe toată durata de viață a clădirii/infrastructurii.

În contextul industriei construcțiilor, BIM este procesul de livrare și exploatare a unor imobile, utilizând informații digitale bine structurate, la care au acces toate părțile implicate, în funcție de roluri și permisiuni predefinite. BIM documentează toate etapele ciclului de viață al unui imobil construit, de la proiectare până la operare și demolare, facilitând importante reduceri de costuri și de poluare a mediului.

Modelul central de coordonare BIM este format din proiectele individuale pe discipline. Acesta conține toate informațiile despre dimensiunile și poziția componentelor și proprietățile lor concrete, cum ar fi proprietăți fizice ale construcției, costuri, materiale, tip de lucrări sau clasa de protecție la foc. Proprietățile transformă obiectele nespecifice în componente; fără acestea, submodelele ar consta doar în linii, zone și volume. Metoda de lucru BIM înseamnă că:

  • Modelul 3D și toate informațiile relevante sunt stocate în același loc.
  • Verificările și reviziile derivate din componente se fac mult mai ușor.

BIM devine standardul pentru proiecte internaționale de construcții și proiecte mari din sectorul public. Trecerea la BIM este un pas decisiv pentru a rămâne competitiv, deoarece planifici mai bine și mai eficient și ai un control mai precis al proiectului, care se traduce în respectarea bugetelor și a termenelor limită. Pentru investitori, clienți, și managerii de proprietăți, planificarea, construcția și operarea durabile duc la creșterea și păstrarea valorii clădirii.

  • Rămâi competitiv și te adaptezi constant la standardele actuale.
  • Realizezi proiecte complexe mai eficient, respectând bugetul și termenele limită.
  • Crești și păstrezi valoarea clădirii.

Pentru a trece la BIM, ai nevoie de o strategie care să includă cerințele specifice ale companiei tale. Odată ce strategia este gata, trebuie să alegi un software BIM care ți se potrivește și vei ține cont de diverși factori care includ experiențele angajaților și cunoștințele software, echipamentul tehnic al companiei și cel al partenerilor de proiectare. Scopul final este de a lucra pe o bază interdisciplinară cu ajutorul unui software BIM (de exemplu, Bimplus de la ALLPLAN) și de a acoperi întregul ciclu de viață al unei clădiri. 

  • Software-ul și strategia BIM ar trebui să fie compatibile.
  • Software-ul trebuie să accepte colaborarea interdisciplinară.
  • Poți acoperi întregul ciclu de viață al unei clădiri, de la faza de proiectare la managementul acesteia.

Ai nevoie de consultanță pentru a crea o strategie corectă? 

Allplan Bimplus este o platformă puternică pentru cooperarea interdisciplinară, fiind deschisă tuturor software-urilor din sectorul construcțiilor, prin formate standard precum IFC și BCF – sau prin interfața de programare API.

  • Platformă deschisă pentru orice software din industria construcțiilor.
  • Susține metodele de lucru BIM.
  • Ai acces la proiectele tale oriunde și oricând.
Picture1

Software BIM

Logo Allplan AEC

Platforma care susține procesul integrat de proiectare BIM de la concept la execuție.

Bridge Logo RGB TEST 2

Dedicat proiectării podurilor parametrice, axat pe cerințele inginerilor de infrastructură.

BIMPLUS Logo RGB

Platformă online pentru coordonarea și implementarea proiectelor de construcții.

SCIA Logo RGB TEST 2

Software integrat de proiectare și analiză multi-materială pentru toate tipurile de structuri.

Logo ProtaSteel 2021

Software pentru proiectarea automată și detalierea racordărilor elementelor din oțel.

GEO5 Logo RGB

Suită de software-uri care oferă soluții pentru majoritatea sarcinilor geotehnice.

Ai nevoie de alt software?

Software în ofertă

Este timpul să lucrezi cu cea mai nouă versiune Allplan. Alege una din ofertele la upgrade sau la licențe permanente. Până pe 15 decembrie.