\ Vezi ce este nou

allplan 2024

Fii mai rapid cu Allplan 2024 | Lucrezi mai eficient,| Colaborezi mai ușor,| Proiectezi mai bine

Fluxuri de lucru avansate: colaborative și mai eficiente

Noua versiune Allplan 2024 duce productivitatea la un cu totul nou nivel. Vei finaliza task-urile mai rapid ca oricând, folosind instrumente de proiectare automate foarte puternice, procese integrate bazate în cloud și workflow-uri BIM avansate.

Îți oferă libertatea de a investi în crearea unor proiecte de arhitectură excepționale, în realizarea unei infrastructuri eficiente și în construirea unui mediu construit mai bun.

Modelarea fațadelor: rapid, intuitiv și flexibil

Pentru proiectarea fațadelor, arhitecții au nevoie de funcții rapide și intuitive care să ia în calcul cerințele pentru crearea anvelopei clădirii și care să permită experimentarea cu diferite variante, precum și posibile modificări ale acestora.

De aceea, Allplan 2024 oferă un modul extins pentru modelarea fațadelor, adaptat arhitecturii contemporane. Modulul de fațade a fost îmbunătățit, iar acum utilizează SmartPart-uri predefinite pentru ferestre sau uși în locul elementelor de deschidere care trebuiau create de fiecare dată. Noua funcție accelerează astfel crearea și modificarea fațadelor și a elementelor acestora. În Allplan 2024, arhitecții pot proiecta fațade într-un mod mai rapid, mai intuitiv și mai flexibil, grație optimizărilor la nivel de performanță și a gamei extinse de funcții.

Building NEU

Vezi toate noutățile >

Arhitectură și Inginerie: Integrarea datelor din GIS, legende asociative pentru arhitectură, detalierea armăturii, îmbinări automate pentru structuri metalice și multe altele.

GIS Connector

Poți integra ușor datele din GIS (Geographic Information Systems): ex. terenuri sau clădiri.

Detalierea armăturii

Editează cu funcțiile Creare, Editare, Mutare, Rotire, Copiere, Introducere direct în animație.

Structuri metalice

Îmbinările standardizate din oțel pot fi modelate mai eficient prin selectarea componentelor.

Integrare GIS simplificată pentru fluxuri de lucru mai rapide

Proiectele de arhitectură sau infrastructură, indiferent de dimensiunea lor, necesită integrarea datelor din GIS (Geographic Information Sytems), cum ar fi terenul și clădirile din jur. Este important ca arhitecții și inginerii să își poată integra bine proiectele în situl pe care construiesc. 

Allplan 2024 include GIS Connector, un instrument bazat în cloud care eficientizează preluarea datelor relevante printr-un proces automat. GIS Connector, folosind serviciile 3DCityLoader, oferă acces la diverse platforme și surse GIS deschise, care acoperă diferite regiuni din Europa, însă include și suprafețe de pe întreg globul.

Cum funcționează?

Dintr-o zonă de interes selectată, se pot importa în Allplan datele despre teren, clădirile și contururile străzilor. După alegerea parametrilor pentru calitate și tip de obiect, terenul poate fi importat ca obiecte de diferite tipuri, metodă care reflectă modul de lucru al inginerilor civili. Există și opțiunea de import a terenului ca Proxy DTM, care poate fi ulterior modificat cu funcțiile modulului Road/Terrain.

În acest fel, informațiile reale din GIS pot fi integrate în Allplan într-un mod simplu și eficient, la cel mai înalt nivel de detaliere și pot fi luate în considerare încă dintr-o fază timpurie a proiectului.

Vezi toate noutățile >

Infrastructură: Import IFC optimizat pentru proiectele de infrastructură, modelare parametrică a intersecțiilor rutiere, detaliere mai bună a armăturilor, BIMcollab pentru issue management și multe altele.

Proiectarea drumurilor

Cu noua soluție pentru modelarea parametrică a intersecțiilor rutiere din Allplan 2024, acum poți crea ușor intersecții de tip T și X.

Schimb de date IFC

BIM în infrastructură | Allplan permite acum importul IFC 4.3 pentru poduri, drumuri și căi ferate create în alte software-uri 

Detectarea coliziunilor

Allplan 2024 face diferența între: Hard Clash, Soft Clash, Workflow Clash, No Clash, afișându-le în culori diferite pentru o vedere de ansamblu.

Modelare intuitivă a excavațiilor

Arhitecții și consultanții multidisciplinari trebuie deseori să definească o propunere inițială pentru o excavație pentru a obține o estimare de preț în etapele inițiale ale proiectului.

Inginerii civili pot folosi Allplan 2024 pentru a proiecta în detaliu elementele de sprijinire și excavațiile pentru a determina fezabilitatea acestora. În plus, un model 3D detaliat, ce include datele pentru excavatoare cu sisteme controlate de GPS, este util și pentru antreprenorul general.

Cei care creează planuri de execuție au posibilitatea să modeleze elementele de terasament la un nivel mare de detaliu, având în același timp flexibilitatea de a modifica părți ale modelului chiar și în fazele ulterioare ale procesului de execuție. În plus față de excavație, au fost aduse unele îmbunătățiri la peretele de piloți forați, la zidul de sprijin si la ancorele din sol.

Vezi toate noutățile >

Planificarea Execuției: Planificarea cofrajelor pentru pereți, BIM2FIELD pentru generarea listelor de cantități direct pe șantier, gestionarea simplificată a dispozitivelor de fixare și multe altele.

Noul add-on BIM2FORM

Noua funcție de Cofraj în Allplan 2024 permite generarea automată a cofrajelor pentru pereți, cu toate componentele acestora, în funcție de producătorul de cofraje.

Măsurare automată

Au fost introduse opțiunile Margine Automată, Suprafață Automată și Laser pentru a oferi feedback rapid atunci când lucrezi cu modelele BIM în Allplan Cloud.

Liste de cantități pe șantier

Acum poți genera listele de cantități dintr-un model BIM direct în platforma Bimplus, de exemplu pentru a estima necesarul de materiale pentru diferite faze de construcție.

Vezi noutățile:

Arhitectură & Structură

Infrastructură

Planificarea Execuției

Alte îmbunătățiri

ÎMBUNĂTĂȚIRI LA DISTRIBUȚIA DE GOLURI TEHNICE

Funcționalitatea de distribuire a golurilor permite crearea automată a deschiderilor sau retragerilor în elemente de construcție bazate pe corpuri 3D solide. Cu Allplan 2024, poți acum să creezi deschideri și în elemente curbe. Mai mult, golurile pot fi de asemenea create pentru elemente de fundație (fundație continuă sau radier/placă), ceea ce face funcția de distribuire a golurilor mai robustă și mai puternică.

OPTIMIZAREA ELEMENTELOR SMARTPART ȘI O BIBLIOTECĂ EXTINSĂ DE OBIECTE

Modelarea ușilor glisante și armonice a fost îmbunătățită și automatizată, iar biblioteca Allplan a fost extinsă cu noi componente parametrice Smartpart cum ar fi elemente de colț, tablă trapezoidală, canal de drenaj, rampă circulară cu pantă transversală, scară cu protecție la spate, arc segmentat și uși pentru economia de spațiu. Toate acestea ajută la automatizarea și eficientizarea procesului de design pentru din ce în ce mai multe tipuri de proiecte.

ÎMBUNĂTĂȚIRI PENTRU VEDERI ȘI SECȚIUNI

Crearea derivatelor din modelul colaborativ folosind vederi și secțiuni este un pas esențial pentru ca arhitecții și ingineri să predea o documentație detaliată. Pentru a permite un mod de lucru mai rapid și mai flexibil, etichetarea liniei de secțiune și etichetarea vederilor sau a secțiunilor au fost îmbunătățite pentru a include posibilități de modificare multiplă a liniilor de secțiune pentru a personaliza și a ajusta interacțiunea dintre linia de secțiune și vederi sau secțiuni.

LUCRU ÎMBUNĂTĂȚIT CU FIȘIERE PDF

PDF are un rol important în procesele BIM când este necesară o vedere de ansamblu a informațiilor. În Allplan 2024, nu mai există nicio limită la import sau export pentru dimensiunea planurilor PDF. Fișierele PDF sunt de asemenea acceptate de multe alte soft-uri specializate, de exemplu, pe managementul geometriei exportate, cum este Bluebeam Revu. Pentru Bluebeam Revu, geometria spațiilor sau a camerelor este de asemenea exportată din Allplan.

Cum cerințele pentru setările de export PDF sunt diverse, din cauza printării, a arhivării pe termen lung și a altor motive, exportul PDF include acum opțiuni pentru formate de arhivare mai noi precum PDF/A-1b și PDF/A-2.

FLUX DE LUCRU BIMPLUS PENTRU PROCESUL DE APROBARE

Managerii de proiect, arhitecții, inginerii și deopotrivă managerii BIM au nevoie de un flux de lucru pentru revizia formală și aprobarea documentelor și modelelor. Noul proces de aprobare cu Bimplus oferă utilizatorilor un flux de lucru eficient creat special pentru aceste cerințe.

NOI RESURSE DE BIROU ÎN CLOUD

Cu noua versiune Allplan nu mai ești limitat la o singură resursă de Birou sau de accesarea server-ului companiei, ci ai libertatea de a crea mai multe resurse de birou în cloud, ceea ce este foarte convenabil pentru birourile mari de proiectare care au resurse proprii.

MANAGEMENTUL INFORMAȚIEI CU PALETA DE OBIECTE

Cu o paletă de obiecte îmbunătățită, poți acum să filtrezi, să sortezi sau să interoghezi modele mult mai rapid, inclusiv în proiectele complexe ce conțin o cantitate mare de date. Mai mult, condițiile de sortare au fost extinse astfel încât să suporte până la 6 atribute definite de utilizator. Cu ajutorul favoritelor de indexare după culoare, diverse acțiuni de analiză și control pot fi realizate mai ușor, mai rapid și mai flexibil pentru a obține modele cu date de o calitate corectă.

ÎMBUNĂTĂȚIRI LA ASISTENȚII ALLPLAN

Folosirea asistenților Allplan a fost optimizată: poți acum să treci rapid de la un asistent la altul, precum și să transferi proprietățile de la un alt element, chiar și atunci când o altă funcție este executată în același timp.

OPTIMIZAREA SETURILOR DE ATRIBUTE

Funcționalitatea pentru Seturi de atribute a fost introdusă din Allplan 2023. Cu noua versiune, atributele au fost îmbogățite și modificate astfel încât să fie mai flexibile și să adreseze toate entitățile și tipurile predefinate de obiecte dintr-un IFC. Seturile de atribute pot să fie acum extinse direct în paleta de proprietăți.

ACTUALIZAREA ATRIBUTELOR DIN ALT PROIECT ALLPLAN

Pentru a economisi timp și a simplifica procesul de reutilizare a atributelor, informațiile personalizate de către utilizator dintr-un alt proiect Allplan pot să fie conectate la proiectul actual prin intermediul unei noi funcții de actualizare.

NOI CĂI PERSONALIZATE PENTRU SALVAREA DATELOR

Anterior, proiectele din Allplan Workgroup Manager și cele individuale salvate local erau limitate la o cale de stocare a proiectelor predefinită. Cu această nouă funcționalitate se asigură libertatea de a selecta căi de stocare a datelor personalizate. Pentru proiectele unitare salvate local, poți beneficia de un mecanism pentru cache de proiect inteligent pentru timpi de răspuns și acces mai mici.

AUTENTIFICARE SECURIZATĂ ALLPLAN

Clienții cu date sensibile au nevoie de control complet al accesului în toate aplicațiile. Mai ales pentru clienții mai mari, această funcționalitate întărește măsurile de protecție a datelor, asigură conformitatea cu reglementările din industrie și îmbunătățește în mod general securitatea prin introducerea unei solicitări pentru identitatea utilizatorilor. Prin blocarea accesului neautorizat în faza de pornire a programului Allplan, această funcționalitate garantează că doar utilizatorii autorizați pot accesa aplicația, protejând datele sensibile și consolidând angajamentul pentru practici de securitate mult mai robuste.

NOU TIP DE FIȘIER PROIECT - EXTENSIE .APN

De acum poți să creezi proiecte noi într-un mod convenabil, cu doar trei click-uri, și să transferi aceste proiecte între diferite echipe de proiectare. Având la dispoziție și suportul pentru o cale personalizată pentru datele proiectelor, ai acum libertatea de a pune proiectele într-o zonă specifică de stocare pe rețea sau local, pe calculatoarele proprii, permițând astfel politici superioare de protecție a datelor de proiect.

SINGLE SIGN ON (SSO)

RO: Poți acum să profiți la maxim de noua funcționalitate de autentificare unitară. Single Sign On este foarte util în contextul creșterii numărului de fluxuri de lucru integrate între produsele Allplan, permițând o autentificarea unică pentru a obține accesul la toate produsele și fluxurile de lucru de pe calculatorul personal sau în cloud. Mai mult, autentificarea unitară te ajută să păstrezi datele personale și mai în siguranță ca înainte.

Software în ofertă

Este timpul să lucrezi cu cea mai nouă versiune Allplan. Alege una din ofertele la upgrade sau la licențe permanente. Până pe 15 decembrie.