Noutăți în Allplan 2024

Allplan | Planificarea Execuției

Allplan | Planificarea Execuției

Mergi direct la:

Modelarea excavatiilor Allplan 2024 min
Modelarea excavatiilor Allplan 2024 800x800px min

Modelarea intuitivă a excavațiilor

Arhitecții și consultanții multidisciplinari trebuie deseori să definească o propunere inițială pentru o excavație pentru a obține o estimare de preț în etapele inițiale ale proiectului.

Inginerii civili pot folosi Allplan 2024 pentru a proiecta în detaliu elementele de sprijinire și excavațiile pentru a determina fezabilitatea acestora. În plus, un model 3D detaliat, ce include datele pentru excavatoare cu sisteme controlate de GPS, este util și pentru antreprenorul general.

Cei care creează planuri de execuție au posibilitatea să modeleze elementele de terasament la un nivel mare de detaliu, având în același timp flexibilitatea de a modifica părți ale modelului chiar și în fazele ulterioare ale procesului de execuție. În plus față de excavație, au fost aduse unele îmbunătățiri la peretele de piloți forați, la zidul de sprijin si la ancorele din sol.

Noul add-on BIM2FORM pentru generarea automată a sistemelor de cofraje pentru pereți

În multe companii, proiectarea cofrajelor este încă realizată manual sau folosind diverse instrumente disponibile pe piață. Majoritatea firmelor de construcții sau a antreprenorilor generali externalizează proiectarea cofrajelor către furnizori externi, ceea ce în unele cazuri implică costuri considerabile și dificultăți în controlul proiectului.

Noul add-on BIM2FORM pentru generarea sistemelor de cofraje din Allplan 2024 permite crearea automată a cofrajelor pentru pereți, cu toate componentele acestora. În prezent, poți folosi sistemul de cofraje MEVA Mammut 350 al producătorului MEVA, urmând ca în viitor să fie adăugate și sisteme de cofraje de la alți producători. Astfel vei putea să proiectezi cofrajele necesare la doar o fracțiune din costul implicat dacă ai externaliza aceste servicii.

BIM2FIELD - Instrumente precise pentru măsurarea automată a obiectelor din model

Posibilitatea de a măsura rapid și precis obiectele direct pe modelul digital atunci când ești pe șantier este o funcționalitate critică pentru constructori și proiectanți. În ultima versiune Allplan au fost introduse opțiunile Margine Automată, Suprafață Automată și Laser pentru a oferi feedback rapid atunci când lucrezi cu modelele BIM în Allplan Cloud.

Prin folosirea acestor funcționalități nu mai este necesar să selectezi puncte multiple pentru a obține cele mai detaliate măsurători. Aceste măsurători pot fi apoi cuplate cu funcționalitatea de diapozitive (slideshow) pentru a le prezenta și transmite ușor și eficient partenerilor de proiect.

* Disponibil doar cu abonamentele Allplan sau prin achiziționarea Bimplus Professional

BIM2FIELD - Generează ușor extrase de cantități dintr-un model BIM direct pe șantier

În plus față de funcțiile deja cunoscute pentru crearea listelor de cantități în Allplan ai acum la dispoziție o soluție în cloud prin care poți obține informațiile din extrase de cantități de oriunde, inclusiv din șantier.

Acum poți extrage cantitățile dintr-un model BIM direct in Bimplus, spre exemplu, pentru a estima necesarul de materiale pentru diferite faze de construcție. Selectează ușor obiectele din modelul 3D pe care vrei să îl interoghezi și alege opțiunea Calcul cantități pentru a obține instant volumul sau suprafața obiectelor ce urmează să fie construite. Poți apoi să exporți calculul de cantități sub formă de tabel în MS Excel. Această abordare digitală este mult mai rapidă față de calculele de mână și generează date mai precise, reducând riscul de erori, risipa de materiale și costurile adiționale.

* Disponibil doar cu abonamentele Allplan sau prin achiziționarea Bimplus Professional

Beton prefabricat | Creșterea productivității prin gestionarea simplificată a îmbinărilor

Prelucrarea convenabilă a îmbinărilor este esențială pentru proiectanții de prefabricate. Acest lucru se datorează faptului că aproape fiecare element prefabricat necesită dispozitive de fixare specifice. Cu toate acestea, odată cu numărul de dispozitive de fixare crește și efortul administrativ pentru proiectarea, facturarea și producerea acestora.

Allplan 2024 simplifică simțitor gestionarea dispozitivelor de fixare. În plus, noua versiune oferă opțiuni îmbunătățite pentru relocarea acestor îmbinări. O altă noutate este faptul că punctele de editare pot fi acum schimbate intuitiv.

Ultima versiune este, de asemenea, mult mai performantă la proiectarea și detalierea prefabricatelor, oferind fluxuri de lucru mai bine coordonate și o interfață de utilizator mai clară. Îmbunătățirile adusele îmbinărilor fac lucrul cu ele mai intuitiv și economisesc timp în fazele de proiectare, achiziție și producție, în special atunci când se lucrează cu un număr mare de furnizori diferiți.

Armarea optimizată a mașinilor de sudare a plaselor

Fabricile de prefabricate întâmpină dificultăți tot mai mari în găsirea de personal calificat pentru producție. Acest lucru face ca un nivel ridicat de automatizare să fie cu atât mai important. În mod ideal, producția de armături de bază este complet automatizată, utilizând întotdeauna cele mai recente caracteristici ale mașinilor.

Procesele automatizate existente sunt extinse în Allplan 2024 în mod special pentru sistemele de sudare a plaselor. La crearea de armături automatizate, Allplan ia acum în considerare acoperirea cu beton a profilelor la îmbinările prefabricate. Această inovație sprijină fluxurile de lucru accelerate, fără erori, și contracarează astfel lipsa tot mai mare de muncitori calificați.

Workflow mai ușor și mai rapid pentru Visual Scripting

Visual Scripting este o modalitate eficientă de a crea fluxuri de lucru automate sau obiecte parametrice personalizate, fără cunoștințe de programare. În ultima versiune Allplan este și mai intuitiv și mai ușor să folosești Visual Scripting.

De exemplu, au fost introduse noi stări pentru visual groups și pentru noduri, navigarea pe canvas este mai ușoară și există și o nouă funcție de căutare. Aceste optimizări fac Visual Scripting-ul mai ușor de folosit, permițând automatizarea fluxurilor de lucru și crearea obiectelor parametrice custom cu un minim de efort.

Colaborare

Technical Preview: Plugin-ul BIMcollab din Allplan pentru Issue Management

În multe proiecte BIM, gestiunea problemelor este realizată în platforma de colaborare BIMcollab. Transferul de probleme prin intermediul fișierelor BCF singulare poate să conducă însă la neconcordanțe în atribuirea diferitelor valori și informații.

Allplan 2024 include plug-in-ul BIMcollab în versiunea Technical Preview. Astfel, te poți conecta la proiectele tale BIMcollab direct din Allplan prin intermediul unei palete adiționale și poți edita problemele fără import/export BCF.

Integrarea fluxului de lucru BIMcollab în ALLPLAN (cu toate funcționalitățile existente) elimină necesitatea de a lucra cu fișiere BCF, ceea ce înseamnă că se câștigă timp și se reduce numărul de erori în procesul BIM.  

Allplan Exchange - Management online eficient al documentelor

Una dintre cerințele de bază pentru orice proiect este schimbul eficace al planurilor între echipele de proiectare. Însă această activitate repetivă poate deveni rapid un mare consumator de timp și poate genera erori.

Allplan Exchange este o platformă online creată special pentru acest scop. Aceasta gestionează crearea și schimbul fișierelor de diferite formate, iar la fiecare modificare, trimite automat o notificare pe e-mail. Poți descărca desenele 2D de pe platformă, iar schimbul de informații este centralizat automat într-un raport, oferind transparență tuturor părților interesate.

* Disponibil doar cu abonamentele Allplan.

Software în ofertă

Este timpul să lucrezi cu cea mai nouă versiune Allplan. Alege una din ofertele la upgrade sau la licențe permanente. Până pe 15 decembrie.