Allplan 2023

Prefabricate

În Allplan 2023 sunt deja integrate numeroase funcții pentru proiectarea prefabricatelor. Mai exact, gama completă de funcții Planbar, una dintre cele mai inovatoare soluții de proiectare din acest domeniu, a fost inclusă în Allplan.

Soluții BIM pentru prefabricate

Prefabricatele reprezintă unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creștere din industria construcțiilor. Acesta este motivul pentru care Allplan oferă fluxuri de lucru unice pentru proiectarea, detalierea și implementarea proiectelor prefabricate. Fluxurile de lucru extrem de automatizate permit o productivitate și o precizie maximă.

Allplan te susține în toate fazele proiectului: de la modelul impresionant de cotație și modelul prefabricat 3D până la planificarea completă a secvenței și a producției, precum și stivuirea 3D clară și datele de facturare.

Allplan 2023 Prefabricate Video Cover min

52% 

MAI MULT
TIMP

Lucrezi mai rapid cu un model 3D al elementelor prefabricate decât cu piese desenate 2D

60% 

MAI PUȚINE
ERORI

Când toate datele sunt coordonate cu modelul 3D, riscul de a face erori scade considerabil

25% 

MAI
EFICIENT

Când folosești 3D stacking, poți lucra mult mai clar, iar productivitatea crește.

Prefabricate în Allplan

Proiectare automată pentru prefabricate

Proiectează rapid elemente structurale prefabricate, de orice complexitate sau geometrie.

csm 1 automated precast design 8fadfacfac min
Prefabricate în Allplan

Desene automate

Creezi automat desene, inclusiv armăturile, dispozitivele de fixare și dimensionarea.

csm 2 automated shop drawings ba890fa1a8 min
Prefabricate în Allplan

Importul modelelor BIM

Importă rapid modele arhitecturale și obiecte MEP și utilizează-le pentru proiectarea prefabricatelor.

csm 3 easy import of BIM models 6a4d98e570 min
Prefabricate în Allplan

Date parametrice și modelare liberă

Creezi cu ușurință scări sau stâlpi utilizând date parametrice. Poți folosi funcțiile  de modelare liberă pentru elemente structurale prefabricate unice.

csm 4 parametric or free modeling e7d5d617f0 min
Prefabricate în Allplan

Unelte pentru fabricarea automată

Software-ul dedicat de detaliere Allplan Precast permite fabricarea automată a pereților și plăcilor.

csm 5 Highly automated fabrication 31dcdc35fa min
concrete

Planbar a fost complet integrat în Allplan

Allplan 2023 are integrate numeroase funcții pentru proiectarea prefabricatelor. Mai exact, întreaga gamă de funcții din Planbar, una dintre cele mai inovatoare soluții de proiectare din domeniul prefabricatelor, a fost inclusă în Allplan.

Ca urmare, birourile de inginerie și fabricile de prefabricate pot acum să proiecteze elemente prefabricate din beton de orice complexitate direct în Allplan. Allplan creează automat planuri ale elementelor pentru producție, iar identificatorul poate fi utilizat pentru a verifica dacă elementele prefabricate, cu accesoriile și armăturile lor specifice, sunt identice cu alte obiecte.

Planbar in Allplan 2 min

Flux de lucru optimizat

Fuziunea dintre Planbar și Allplan nu numai că simplifică coordonarea proiectelor, dar permite și noi fluxuri de lucru și mai eficiente.

Elementele prefabricate pot fi create într-un mod rapid, utilizând funcțiile din Allplan, precum și PythonParts.

Planbar in Allplan 1 min

Utilizatorii Planbar

Ai deja Planbar? De acum ai acces la funcții Allplan suplimentare, cum ar fi Bimplus sau Allplan Share, precum și la funcții pentru planificarea costurilor, structuri civile și multe altele.

În plus, instalarea și licențierea sunt necesare doar o singură dată.

Prefabricate in Allplan - Modelare scari

Allplan Precast

Fabricile de prefabricate beneficiază de fluxuri de lucru sofisticate de planificare pentru o producție de pereți și plăci perfect automatizat.

De asemenea, pe lângă gama de funcții din Allplan, ai acces la o serie de interfețe cu produsul Allplan Precast.

Funcții noi pentru prefabricate în ultima versiune

În plus față de integrarea funcțiilor pentru prefabricate în Allplan 2023, există și alte inovații în zona de Precast.

Una dintre ele este, de exemplu, Smart Converter, care interpretează și analizează desenele de scări (2D sau 3D). Apoi corectează unghiurile dacă este necesar și transformă desenele în modele parametrice de scări gata pentru producție. Proiectarea scărilor prefabricate nu a fost niciodată mai simplă sau mai eficientă.

Catalog de planșe

Catalogul de planșe a fost extins cu numeroase opțiuni ale setărilor. Ca urmare, planșele pentru planurile elementelor pot fi proiectate și individual.

Piese de montaj

Piesele de montaj pot fi generate cu ajutorul scripturilor Python, ceea ce deschide perspective complet noi în ceea ce privește funcționalitatea dispozitivelor de fixare. Regulile definibile sporesc gradul de automatizare.

Modificări parametrice

Allplan poate calcula automat pozițiile și diametrele corecte pentru găurile necesare pe baza dimensiunilor unei plăci de oțel. Modificările parametrice ale dimensiunilor sunt acum, de asemenea, ușor de implementat.

Studii de caz

Studiu de caz - Allianz Stadium, Viena - Prefabricate in Allplan

Allianz Stadium, Austria

Construit în timp record, stadionul Allianz din Viena - al echipei austriece de fotbal Rapid Wien - este un proiect exemplar pentru construcțiile prefabricate moderne. Utilizarea elementelor prefabricate din beton a jucat un rol decisiv în respectarea termenului scurt de execuție, de doar 17 luni.

Studiu de caz - Aglaya Hochhaus, Elvetia - Prefabricate in Allplan

Aglaya Garden Tower, Elveția

În cantonul Zug, Zug Estates Group transformă foste spații industriale într-o zonă rezidențială contemporană. Proiectul pune de asemenea accent pe utilizarea ulterioară și pe sustenabilitate. Una dintre cele mai impresionante clădiri din complex este turnul de 70 de metri, Aglaya garden high-rise building, cu funcțiune mixtă: locuințe și birouri.