Featured Image Noutati Allplan 2020 min

Noutăți Allplan 2020 – Funcții noi și optimizări pentru arhitectură și inginerie

Visual Scripting - alternativa la programare

Visual scripting este ideal pentru modelarea parametrică a formelor complexe sau pentru crearea unor obiecte custom utilizate frecvent și pentru automatizarea fluxurilor de lucru.

În loc să înveți un limbaj de programare poți pur și simplu să creezi, să poziționezi și conectezi nodurile într-un editor vizual. Allplan 2020 vine cu o interfață îmbunătățită, cu noduri adiționale și mai multe exemple gata configurate.

Allplan 2021

Încearcă-l gratuit pentru 30 de zile și convinge-te de avantaje.

Câștigă timp cu planurile la distanță

Un plan la distanță este conectat cu un alt plan. În momentul în care planul de referință se modifică planul la distanță se ajustează automat împreună cu toate obiectele definite relativ la cotele acestuia. Acest lucru funcționează simultan și pentru mai multe etaje.

Planuri la distanta active

Modelare mai rapidă a acoperișurilor

Cu noul modelator de acoperișuri poți crea și modifica ușor suprafețe de acoperiș introduse pe contur folosind o interfață nouă bazată pe paleta de proprietăți. Interacțiunea dintre acoperiș și alte componente ale clădirii este îmbunătățită prin posibilitatea de a conecta nivelul inferior al învelitorii la un plan de referință.

Prezentări clare și convingătoare cu Panorama Rendering

Folosește noua funcție Panorama Rendering pentru a crea o imagine sferică din orice poziție definită a camerei. Astfel poți crea un tur virtual prin proiectele tale sub forma unui video care poate fi prezentat pe orice device la întâlnirile cu clienții. Fără niciun cost suplimentar.

Panorama Rendering Allplan 2020 min

Funcție nouă: Copiere de-a lungul unui traseu

Cu noua funcție Copiere de-a lungul unui traseu poți să copiezi rapid unul sau mai multe obiecte de-a lungul oricărui traseu 3D (spline, muchii ale corpurilor 3D sau pereți). Ai la îndemână diferite opțiuni pentru a defini distanța dintre obiecte, numărul acestora sau unghiul de rotire al elementelor individuale.

Allplan 2020 Copiere in lungul traseului min

Stâlpi optimizați

Cu funcția optimizată pentru crearea stâlpilor poți să rotunjești sau să teșești muchiile direct fără să mai fie nevoie să definești o secțiune în prealabil. Modificărea stâlpilor este de acum mai simplă și mai rapidă.

Profile noi de stalpi cu muchii tesite sau rotunjite in Allplan 2020

Noul modelator pentru structuri de oțel

Nu mai ai nevoie de o soluție dedicată pentru oțel pentru a modela structuri metalice simple fără îmbinări (LOD300). Reazemele și grinzile pot fi create și modificate direct în interfața programului prin paletele de proprietăți.

Randări cu un nou tip de iluminare

Cu Real Time Render poți defini acum temperaturi de culoare diferite. Poți utiliza maparea tonurilor pentru a obține un aspect mai cald, neutru sau rece. Balansul de alb corectează temperatura de culoare a surselor de lumină naturală precum cer și soare. Și grație perspectivei la două puncte de fugă, poți elimina distorsiunile rapid și precis.

Allplan 2020 Randare min

Descrieri axe

De acum poți folosi descrieri personalizate pentru axele ortogonale. Le creezi fie în paleta de proprietăți sau direct în model.

Allplan 2020 Raster Active

În Allplan 2020 lucrezi și mai eficient cu modelatorul de scări

Modelatorul de scări introdus odată cu versiunea 2019 are noi facilități pentru simplificarea modului de lucru și creșterea productivității. Poți selecta direct formele de bază ale scărilor cel mai des utilizate, cu geometria deja predefinită și în plus poți verifica mult mai simplu înălțimea liberă direct în reprezentarea 3D a scării. Crearea și modificarea scărilor este mult mai rapidă prin paletele de proprietăți și handle-urile elementelor.

Atribute optimizate

Pentru a simplifica și eficientiza folosirea atributelor s-a optimizat managementul acestora și au fost adăugate numeroase extensii. Acum poți să exporți atributele în Excel, iar paleta Obiecte permite selecția elementelor cu filtru după atribute.

Obiectele selectate cu filtre pot fi evidențiate prin culori pentru un control vizual mai bun, iar modelul în sine poate fi afișat cu transparență. Astfel atributele asociate incorect pot fi identificate și modificate mult mai rapid.

Allplan 2020 Atribute

Workflow optimizat pentru vederi și secțiuni

În Allplan 2020 vederile și secțiunile au fost îmbunătățite până la detaliu. De exemplu, acum poți modifica simultan proprietățile pentru mai multe vederi și secțiuni, ceea ce înseamnă scăderea timpului efectiv de lucru.

13 Ansichten und Schnitte active t

Valori mereu corecte - cotarea asociativă

În Allplan 2020, cotarea asociativă este mereu actualizată. Liniile de cotă sunt conectate cu obiectele, prin urmare la fiecare modificare toate cotele se ajustează automat.

Allplan 2020 cotare asociativa

Scalypso integrează norii de puncte în Allplan 2020

În cooperare cu Scalypso, a fost dezvoltat un plug-in pentru procesarea norilor de puncte în Allplan. Cu convertorul inclus în plug-in, poți importa date scanate în diferite formate, de la producătorii ASTM E57 și Faro, Leica, Riegl, Topcon, Trimble and Zoller+Fröhlich, precum și în
format ASCII. Poți transfera apoi punctele 3D selectate în proiectul Allplan.

Pentru o utilizare mai eficientă, există și o versiune personalizată pentru cerințe specifice. De exemplu, poți calcula automat secțiunile orizontale și să generezi planuri sau modele de construcții din aceste secțiuni în cel mai scurt timp.

Allplan 2020 Scalypso nori de puncte min

Importul coordonatelor UTM

Birourile de cadastru, autoritățile și companiile de construcții lucrează tot mai des cu coordonate UTM. Fiind la scări de reprezentare diferite, acestea sunt incompatibile cu software-urile AEC. Până în prezent, proiectanții s-au bazat pe aplicații externe pentru schimbul de date. Acum poți face singur importul de coordonate UTM, folosind noile funcții de import din Allplan 2020.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *