Allplan GMBH publică modelul standard pentru proiectele BIM Deutsche Bahn în ultimul update gratuit Allplan 2021

În cadrul inițiativei Ministerului Federal German al Transporturilor și Infrastructurii Digitale de a avea stații de cale ferată modernizate, ALLPLAN a publicat un șablon de proiect actualizat pentru aplicarea metodologiei BIM în proiectele Deutsche Bahn. Acum este disponibil și pentru utilizatorii Allplan 2021, care își pot realiza astfel proiectele tehnice în conformitate cu specificațiile BIM ale grupului Deutsche Bahn și pot atinge un nivel ridicat de calitate a datelor.

”Proiectele de construcții pentru clienții majori precum Deutsche Bahn, cer respectarea strictă a specificațiilor de către consilierii pe probleme tehnice din partea autorităților. Șabloanele digitale de proiect fac posibilă îndeplinirea acestor specificații, alocând mai mult timp activității de a construi. Datorită celui mai recent șablon, clienții noștri pot crește calitatea proiectării și, mai mult, pot să îndeplinească specificațiile Deutsche Bahn în cel mai bun mod posibil”, spune Robert Bäck, Head of Consulting ALLPLAN.

Avantajele sunt confirmate și de utilizatori: „Proiectăm platforme feroviare cu Allplan de mulți ani. Suntem foarte încântați de noul șablon de proiect, deoarece facilitează schimbul de date și ne ajută să livrăm modelele în conformitate cu specificațiile BIM al Deutsche Bahn”, spune Melissa Köhler, de la FUCHS Engineering Office for Traffic Construction din Chemnitz, Germania.

Șablonul de proiect conține obiecte inteligente

În urmă cu aproximativ un an, ALLPLAN, furnizorul de soluții BIM din München, împreună cu DB Station & Service AG, a transferat conținutul necesar pentru proiectarea platformei stațiilor de transport mici și mijlocii într-un template cuprinzător. Acesta se conformează specificațiilor și cerințelor Deutsche Bahn în ceea ce privește datele și modelele care trebuie furnizate pe durata procesului de proiectare. Documentul conține componente și echipamente sub formă de obiecte inteligente care au toți parametrii și informațiile necesare:

  • Catalog al componentelor sub formă de asistenți și obiecte grupate într-o bibliotecă
  • Nivel corespunzător detalierii și reprezentare a planurilor
  • Referințe către regulile relevante de reprezentare pe desene
  • Atribute favorite pentru obiectele individuale și tipuri de instalare
  • Evaluare cu liste personalizate, rapoarte și etichetarea imaginilor
  • Compilarea și derivarea documentelor de proiectare
  • Posibilitatea de schimb IFC pentru atribuirea corectă a caracteristicilor și transfer în timpul exportului

Ghid și webinar despre proiectul șablon

Șablonul de proiect este în permanență dezvoltat si actualizat. În plus, este disponibil un ghid care explică funcționalitatea, precum și parametrii și proprietățile obiectelor individuale. Poți vedea gratuit webinar-ul aici.

Într-un webinar înregistrat, expertul BIM, Anke Niedermaier explică modul în care funcționează instalarea, descrie conceptul de bază, fluxul de lucru, modul în care funcționează componentele individuale și diferitele forme de evaluare, derivare și transfer de date.

Proiectul și webinar-ul au fost realizate în colaborare cu DB Station & Service AG.

Traducere din limba engleză a comunicatului de presă Allplan.

© Toate imaginile din acest articol aparțin ALLPLAN GMBH.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la newsletter

Primești pe e-mail doar ce te interesează

Software în ofertă

Este timpul să lucrezi cu cea mai nouă versiune Allplan. Alege una din ofertele la upgrade sau la licențe permanente. Până pe 15 decembrie.