Ce setări generale poți face pentru SCIA Engineer?

În SCIA Engineer există mai multe setări implicite care pot fi modificate. Toate acestea pot fi schimbate din Meniul principal → Setări → Opțiuni.

În fereastra Mediul de lucru, calitatea Antialiasing este trecută implicit în program Hardware multisampling. Pentru a optimiza interfața de lucru, recomandăm ca această setare sa fie dezactivată și să fie bifată opțiunea nimic.

Antialiasingul este o tehnică utilizată în imagistica digitală pentru a reduce defectele vizuale care apar atunci când imaginile de înaltă rezoluție sunt prezentate cu o rezoluție mai mică. În această situație muchiile/contururile obiectelor care ar trebui de fapt să fie netede apar sub formă de linii zimțate sau în trepte.

Antialiasingul face ca aceste linii curbate sau înclinate să pară netede prin adăugarea unei ușoare decolorări la marginile liniei sau obiectului. Astfel marginile zimțate se estompează și se uniformizează. Dacă imaginea nu este foarte mărită, ochiul uman nu mai poate observa decolorarea ușoară pe care o creează antialiasingul.

FAQ094 Setari generale SCIA Engineer Antialiasing

Pentru a optimiza interfața de lucru, recomandăm ca această setare sa fie dezactivată și la Calitatea Antialiasing să fie bifată opțiunea nimic.

La opțiunea Format, selectează formatul Implicit, iar la Stil curent bare de instrumente, pentru a putea beneficia de toate instrumentele pentru crearea și modificarea structurilor create într-un proiect, alege opțiunea Complet.

În tab-ul Șabloane poți vedea calea din care se fac citirile pentru șabloane implicite atunci când tipărești imaginile sau când creezi automat desene. 

În tab-ul Directoare ai posibilitatea de a selecta o altă cale pentru salvările temporare și pentru backup-urile fizice făcute de program.

În fereastra Altele este important câmpul de Autosalvare.

Salvarea proiectelor se poate face automat la un interval de timp presetat, de exemplu 15 minute. Ștergerea fișierelor se poate face o data la 10 zile și poți opta pentru un număr maxim de backup-uri fizice pentru proiectele lucrate, de exemplu 2 fișiere.

De asemenea, poți schimba si Limba implicită. Dacă dorești să faci acest lucru, pentru ca salvările de limbă sa poată fi operate de către program, acesta trebuie închis și redeschis.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Înscrie-te la newsletter

Primești pe e-mail doar ce te interesează