Se poate face conversia unui proiect din SCIA într-o versiune anterioară?

Poți transfer un proiect SCIA Engineer către o versiune mai veche cu ajutorul fișierului XML.

Scia Engineer permite exportul unui proiect în format XML. Un fișier XML reprezintă o bază de date bazată pe text care este independentă de versiunea SCIA Engineer. De aceea, ai posibilitatea să exporți un proiect dintr-o versiune mai nouă SCIA Engineer și apoi să îl încarci într-o versiune mai veche a programului.

Poți găsi funcția de export XML în meniul Principal din grupul Instrumente.

După ce intri în funcția Document XML IO, ți se solicită să deschizi un șablon. Acest lucru nu este necesar: poți defini rapid un nou document XML de la zero dând click pe Anulare.

Dă click pe butonul Nou și se deschide o fereastră cu articole care pot fi adăugate. Selectează elementul necesar și dă click pe <<< Adăugare. Acum se adaugă un tabel nou la documentul XML. Alternativ, poți trage și fixa (drag & drop) elementele în fereastra din partea stângă.

SCIA Engineer - Creare Document XML IO

Elementele trebuie adăugate într-o ordine logică, deoarece fișierul XML va fi importat secvențial. Prin urmare, ar trebui să începi cu articolul Proiect, să continui cu articolele din grupurile Biblioteci, Combinațiii, Structură și Încărcare, apoi să adaugi toate celelalte articole de care ai nevoie.

De exemplu, pentru a importa o grindă, trebuie mai întâi să adaugi articolul Materiale, apoi Secțiuni transversale, apoi Noduri și numai dupa aceea poți include articolul Elemente în listă.

Următoarea imagine arată un exemplu de sortare corectă.

SCIA Engineer - Document XML IO - Exemplu de sortare corecta

În cazul în care ai uitat să incluzi ceva, poți adăuga elementele necesare și să repeți exportul. Nu trebuie să exporți și rezultatele, deoarece oricum va trebui să calculezi modelul importat.

Înainte de a exporta documentul XML, poți reactualiza documentul pentru a te asigura că elementele sunt actualizate. Apoi exportă fișierul XML, selectează folderul în care dorești să îl salvezi și dă click pe Export.

Poți vizualiza fișierul XML exportat cu un browser (de exemplu Internet Explorer) sau cu o altă aplicație asociată pe computer cu fișierele XML (de exemplu Notepad).

În cele din urmă, ai posibilitatea să încarci fișierul XML în SCIA Engineer utilizând funcția Fișier > Import > Fișier XML.

Uneori pot fi necesare corecții manuale. Le poți face în vechiul fișier *.esa (înainte de export) sau în noul fișier *.esa (după import). De exemplu:

  • Culorile secțiunilor transversale și ale straturilor nu sunt exportate. Acestea trebuie definite după import.
  • Dacă pierzi unele proprietăți ale obiectelor, poți să editezi tabelele din documentul XML și să adaugi proprietățile lipsă.

După import, va trebui să faci verificarea datelor structurii și să conectezi elementele/nodurile. Verifică, de asemenea, greutatea structurii înainte de export și în fișierul nou după import, pentru a te asigura că nu lipsește nimic important.

Exportul XML poate fi folosit și pentru a curăța proiectele de obiectele care nu sunt necesare.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la newsletter

Primești pe e-mail doar ce te interesează

Software în ofertă

Este timpul să lucrezi cu cea mai nouă versiune Allplan. Alege una din ofertele la upgrade sau la licențe permanente. Până pe 15 decembrie.