Cum instalezi Allplan 2021 cu licență educațională

Kitul de instalare al programului Allplan se poate descărca de pe site-ul Allplan Campus. Pentru a putea descărca kitul și să îți ceri licența educațională gratuită trebuie să îți creezi un cont pe site.

Cont pe Allplan Campus

Pentru a-ți crea contul gratuit de utilizator, dă click pe butonul Not registered? Completează apoi toate câmpurile obligatorii pentru crearea contului, bifează caseta de acord pentru termenii și condițiile Allplan și apasă butonul Register Now.

După crearea contului vei primi un e-mail cu un link pentru a-l activa. Pentru a confirma crearea contului, dă click pe butonul Your registration request >>. Apoi intră pe site folosind e-mailul tău și parola setată. 

Instalare Allplan licenta educationala 3 min

Cum ceri licența educațională

După logare poți cere licența educațională dând click pe butonul Licence din colțul din stânga jos al paginii, sub rubrica ADMIN.

O altă variantă de a ajunge la rubrica de cerere de licență educațională este să mergi direct in profilul tău (click pe numele tău în partea din dreapta sus a paginii) și să dai click pe License din meniul din dreapta.

ATENȚIE | Licența educațională ți se va trimite în maxim 3 zile de la data cererii.

1. În primul pas al cererii de licență educațională, trebuie să completezi toate câmpurile obligatorii, după care poți trece mai departe, dând click pe Continue.

2. La pasul al doilea trebuie să încarci o copie a carnetului de student și a vizei pentru anul universitar în curs, dând click pe opțiunea Choose File. După bifarea acordului pentru termenii și condițiile de licențiere poți trece mai departe selectând Submit.

3. Pasul al treilea confirmă trimiterea datelor. Vor apărea pe ecran data cererii de licență și numărul de persoane în așteptarea unei licențe educaționale.

Instalare Allplan licenta educationala 6

După verificarea carnetului de student încărcat mai devreme vei primi un e-mail de confirmare, iar codul de licență va apărea pe profilul tău. Dacă ai mai avut o licență educațională în trecut, pe pagină vor aparea un Product Key pentru Allplan 2021 și un ID Client sau CD Key pentru versiunile anterioare ale programului.

4. Ultimul pas al cererii de licență educațională este afișarea codului propriu-zis. Îl găsești și pe pagina principală Allplan Campus, când ești logat, într-o caseta din partea dreaptă a ecranului.

Instalare Allplan licenta educationala 7 min

NOTĂ: Toate licențele educaționale sunt sub forma unui cod care se încheie cu S și nu pot fi folosite în scop comercial.

Unde găsești ultima versiune Allplan

Pentru a descărca programul, intră în meniul Download de pe Allplan Campus și alege opțiunea Allplan Student Version. Selectează apoi din listă Allplan 2021 și descarcă ultima versiune disponibilă Allplan Student 2021-0-X (ultimul număr reprezintă cel mai recent update al programului).

În fereastra următoare dă click pe butonul Download ZIP. După ce ai descărcat kit-ul de instalare, dezarhivează-l și rulează fișierul cu extensia .exe

Cum instalezi Allplan 2021

La pornirea instalării, selectează limba română și dă click pe butonul Următorul. Interfața programului Allplan, dar și cea Allmenu, vor fi în limba selectată aici.

Instalare Allplan licenta educationala 10 min

În fereastra cu opțiuni de instalare pentru Allplan 2021, ai trei variante:

  1. Dacă instalezi Allplan pentru prima oară, va fi disponibilă doar opțiunea Instalare nouă.
  2. Dacă ai instalată o versiune mai veche a programului, vei avea disponibile 2 opțiuni suplimentare – Instalare nouă cu preluare date din Allplan 20XX și Upgrade de la versiunea Allplan 20XX. Îți recomandăm ca la schimbarea versiunii să instalezi programul cu opțiunea Instalare nouă.

Pentru alte informații legate de opțiunile de instalare, poți apăsa butonul Ajutor.

Instalare Allplan licenta educationala 11 min

În fereastra următoare, selectează opțiunea Activare licență și mai apoi copiază cheia de licență primită pe e-mail sau regăsită pe Allplan Campus în câmpul Cheie de produs. Apasă pe Activare licență și treci mai departe.

NOTĂ: 

În cazul în care ai deja o licență activă pe calculatorul tău, poți selecta opțiunea Utilizare licență activă sau Selectare licență (în cazul în care ai mai multe licențe active și vrei să selectezi una anume).

Dacă nu ai încă o licență, poți alege opțiunea Utilizare viewer, urmând să activezi licența ulterior. Programul se instalează cu toate opțiunile, dar îți permite doar să vizualizezi planșe. După activarea unei licențe, Allplan va porni cu toate modulele conținute de licența respectivă.

În fereastra Selectați destinația, vei alege căile unde se vor instala fișierele programului și directorul central de date. Programul va propune căile de instalare standard pe care le poți modifica, editând direct câmpurile Cale program, Director central date și Director local de date sau apasând butonul Căutare din dreapta.

În cazul în care licența este Viewer sau Educațională, îți recomandăm să instalezi programul fără opțiunea Manager de rețea.

NOTĂ:

În cazul în care licența conține Manager de rețea, poți bifa opțiunea Instalare cu Manager Rețea, iar la directorul central de date trebuie specificată o cale pe server (de ex: \\NUMESERVER\nem_net\nem\Allplan unde folderul de date nem_net și subfolderele aferente trebuie să aibă share în rețea).

Instalare Allplan licenta educationala 14 min

În fereastra următoare selectează tipul de instalare Standard. Verifică apoi opțiunile de instalare și dă click pe butonul Instalare.

Instalare Allplan licenta educationala 15 min

În procesul de instalare se copiază fișierele în locațiile specificate anterior. După terminarea procesului de copiere, vei primi unul din mesajele următoare:

  1. Instalare terminată. Allplan s-a instalat cu succes. În acest caz dă click pe butonul Terminare pentru a finaliza instalarea.
  2. Instalare terminată cu opțiunea de a reporni calculatorul. În acest caz bifează Da, repornește computerul și dă click pe butonul Terminare.

Prima oară dupa instalare, atât Allmenu cât și Allplan se execută cu drepturi de administrator. Dă click dreapta pe una din pictogramele Allplan sau Allmenu și alege opțiunea Run as administrator.

Instalare Allplan licenta educationala 16 min

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la newsletter

Primești pe e-mail doar ce te interesează

22 - 23 APRILIE

BUILD THE FUTURE ALLPLAN SUMMIT

Un eveniment online gratuit pentru profesioniștii din domeniul AEC

Software în ofertă

Este timpul să lucrezi cu cea mai nouă versiune Allplan. Alege una din ofertele la upgrade sau la licențe permanente. Până pe 15 decembrie.